Friday, October 21, 2011

Tacokake

IMG_3526
IMG_3525a
Okei. Her kjem ei oppskrift som kjem til å revolusjonere ein generasjon av taco-elskarar. Den fekk eg av Marius som budde hos oss ein liten periode, og som takk lagde han denne utsøkte retten til oss. Her kjem den:

1. Kjøp inn det du treng til taco. Det er jo ofte individuelt, her i huset byttar me foreksempel ut kjøttet med bønner og linser. Dessuten vil eg anbefale å kjøpe inn litt meir enn du trur du treng, sånn at du kan bygge kaka skikkelig høg.

2. Bland alt. Saus, grønnsaker, bønner, mais, you name it, til ein stor masse. Her vil eg forresten anbefale å ta dei aller mest vannholdige grønnsakene til sides, foreksempel salat, tomat og agurk. Lag heller ein fin liten salat ved siden av.

3. Uansett, tilbake til den store massen av saus og bønner. No er det på tide å ta fram tacolefsene. Legg ei tacolefse på et steikebrett og dekk den med tacomasse. Legg på ei lefse til. Dekk den med tacomasse. Legg på ei lefse til. Dekk den med tacomasse. Legg på ei lefse til. Dekk den med tacomasse. Legg på ei lefse til. Dekk den med tacomasse. Legg på ei lefse til. Dekk den med tacomasse. Legg på ei lefse til. Dekk den med tacomasse. Legg på ei lefse til. Dekk den med tacomasse. Legg på ei lefse til. Dekk den med tacomasse. Bygg opp godt, minst ti lag. Strø ekstremt mykje ost på toppen. Kanskje litt nachos og, det er jo så godt.

4. Steik kaka i ovnen på 200 grader til du sjølv føler den er klar.

5. Skjær den opp i stykker som du ville skjært ei bløtekake. Server med rømme, salat og nachos.

Forresten kan eg nevne at oppskrifta på tacokake kom til Marius i ein drøm. No er han i full gong med å utvikle konseptet og har allerede kontakta tacogiganten Santa Maria. Brevet hans kan du lese her.

5 comments:

marie said...

OMG. har allerede lagt til tacokakebloggen på bloglovin!

gsag79 said...

GENIALT.. holder på og lage min første nå..spent.

Anonymous said...

du vet dette heter quesadilla?

tone said...

quesadilla skal vel strengt tatt stekes på stekepanne og består vel vanligvis bare av 2 lag? poenget med denne retten er jo at det er en kake, ikke at det er tortillaer med fyll mellom.

Anonymous said...

Santa Maria får en god latter hvertfall..

Alle bilder på denne bloggen tilhøyrer oss, om ikkje anna er nevnt.

Kval&Actionfilm?