Thursday, January 13, 2011

girldrawing

I kveld skal vi på demostrasjon mot arrestasjonen av Maria Amelie, det synes jeg du også burde, om du befinner deg i eller ved noen av de større byene i Norge. Demostrasjonen i Oslo finner sted foran justisdepartementet kl 17, møt opp for å støtte. Slipp Maria Amelie fri!

8 comments:

Line said...

ok. særr. I Norge praktiserer vi noe som heter "likhet for loven". Dette betyr at alle som bryter norsk lov behandles likt. Maria Amelie har brutt loven og har ikke fått asyl. Følgelig må hun ut av landet slik tusenvis av andre har måttet før henne igjen. Man kan ikke blande følelser inn i loven på denne måte, for det er jo nettopp objektiviteten som gjør at vi har et rettferdig rettssamfunn.

Hvis Maria Amelie vil bo i Norge finnes det andre måtere å gjøre det på enn å søke asyl. Her kan stikkord for eksempel være "familiegjenforening" eller "visum". jeg bare nevner'e.

Nina BEH said...

Men rettferdighet har fint lite med likebehandling å gjøre.
Det loven ikke tar hensyn til er at hun kom hit som mindreårig. Hun tok aldri beslutningen om å være en ulovlig innvandrer.
Lovverket svelger en hel del kameler allerede, det er blant annet derfor vi ikke blir kvitt Krekar. Så hvorfor kan ikke lovverket ha med en passasje om mindreårige ulovlige innvandrere?

Anonymous said...

Synes heile medie-greia er idiotisk. Kvifor skal det blåsast so sinnsjkukt opp at akkurat denne dama må sendast ut?? Berre fordi ho har skreve ei skarva bok? Det er massevis av andre mennesker som vert sendt ut av landet som også kom hit som mindreårig og som har gjort mykje i liva sine? Men disse verken ser eller høyrer ein noke særlig til i media. Det er tydeligvis hot å demonstrere for alt som går an å demonstrere for så lenge det gjeld nokon som er kjend. Minner om ein populæritetskonkurranse. Så gørr det må være å demonstrere for noko som pokker ikkje kjem til å forandre seg. Hysteri. -Karoline-

Heidi og Caroline said...

Hei Line og Anonymous

Maria Amelie kom til Norge som sekstenåring med foreldra sine. Det var ikkje hennar valg å komme hit. Alikevel lærte ho seg norsk, tok utdanning, fekk venner og blei voksen her. Ho føler seg norsk, akkurat som eg gjer og som du gjer. Livet hennar er her, ho har ingenting å reise tilbake til. Som papirlaus kunne ho valgt å leve i skjul, som mange andre gjer, men ho har valgt å stå fram med sin historie, og skreve ei bok som handlar om korleis det er å leve som papirlaus i Norge. Det var modig, og det var som me fekk bekrefta i går; farlig. Ho valgte å bruke ytringsfriheten me har i Norge, og er no på veg til å bli sendt ut av landet på grunn av det. Dette handlar ikkje om at ho skal bli prioritert foran "massevis av andre menneske". Det handlar om at ho OG alle dei andre menneska som kom hit som mindreårig skal bli behandla som medmenneske, og ha lov til å ytre seg fritt utan å være redde. Dei skal ha lov til å fortelle om det dei opplever som papirlaus. At Maria Amelie blir sendt ut av Norge bryt med både YTRINGSFRIHET og MEDMENNESKLIGHET. Det er nettop dette det handlar om, og om du ikkje kan støtte det bør du finne deg eit mørkt hol du kan dø åleine i.

Astrid said...

Der satt du jo punktum for den diskusjonen, ingen får mene noe annet enn deg. La oss gå og dø i hvert vårt svarte høl. Litt usaklig kommentar?

Heidi og Caroline said...

Du er hjertelig velkommen til å meine noko, og det er eg også. Kommentaren eg skreiv ovanfor er mi meining, og alt anna enn usaklig om du hadde lest den og forstått den.

Anonymous said...

K&A: "Det er nettop dette det handlar om, og om du ikkje kan støtte det bør du finne deg eit mørkt hol du kan dø åleine i."

Astrid: "Der satt du jo punktum for den diskusjonen, ingen får mene noe annet enn deg."

K&A: "Du er hjertelig velkommen til å meine noko [men må være forberedt på å få lykkeønskninger om en ensom død i et mørkt hull (!) om denne meningen er en annen enn min]".

Joda, dette er elegant. Nå handler jo denne bloggen stort sett om verdens mest ufarlige ting, og det er en kjærkommen avveksling at den tar en avstikker mot det hakket mer seriøse også. Men når man ser hvilke premisser som legges til grunn for diskusjonen er det naturlig å tenke at det trivielle kanskje passer vel så bra.

cherokee said...

hvis folk hadde valgt et annet slagord enn "slipp maria amelie fri" hadde saken framstått på en mye bedre måte. når man, som du, sier at det man med demonstrasjonene ønsker å oppnå er at ALLE som kom hit som mindreårige skal bli behandla som mennesker, burde man ikke hatt det enorme fokuset på bare HENNE. det blir hyklersk og bare trist.

Alle bilder på denne bloggen tilhøyrer oss, om ikkje anna er nevnt.

Kval&Actionfilm?